15.04.2017

«Ὢ τοῦ Πάθους Δέσποινα, καὶ σὺ δακρύεις;»

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Καλλινίκου εψάλη στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Άρτα η Ακολουθία του Επιταφίου.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας έγινε η έξοδος και η περιφορά του Επιταφίου καθώς και Επιταφίων Ενοριών της πόλεως στην κεντρική οδό Νικολάου Σκουφά.

Παρέστησαν η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Όλγα Γεροβασίλη, οι Βουλευτής Άρτας κ. Γεώργιος Στύλιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλειος Ψαθάς, ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ανδρέας Λώλος, oι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Κων/νος Χαρακλιάς και Άννα Κουτρούμπα, ο Δ/ντής Τενικών Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Άρτης κ. Αριστοτέλης Μπακόλας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Άρτης κ. Βασίλειος Μπαλάσκας, εκπρόσωποι της Πολιτικής -Στρατιωτικής ηγεσίας, Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος πιστών.

Μετά το πέρας της περιφοράς των Επιταφίων της πόλεως Άρτης ο Σεβασμιώταος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος στο μήνυμά του, κάλεσε σε νέκρωση του εγώ, προκειμένου να αναστηθεί μέσα μας το εμείς, που είναι η Εκκλησία, το Σώμα του Αναστημένου Χριστού.

Κυριακή
28
Φεβρουαρίου
Κυριακή του Ασώτου, Βασιλείου ομολογητού, Προτερίου, Νέστορος μάρτυρος
Copyright ©
Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Δημητρίου Άρτας