23.11.2016

Η Ενθρόνιση του νέου Ποιμενάρχου μας κ. Καλλινίκου

Με τη δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, η πόλη μας υποδέχθηκε τον νέο μας Ποιμενάρχη κ. Καλλίνικο.

Τον νέο Μητροπολίτη Άρτης υποδέχθηκαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητος Άρτης κ. Βασίλειος Ψαθάς στα όρια της Μητροπόλεώς μας, στη γενέτειρα του Νικολάου Σκουφά, στο χωριό Κομπότι.

Με την έλευσή του στην πόλη της Άρτας τον υποδέχθηκαν έμπροσθεν του Ιερού Βυζαντινού Ναού της Παναγίας Παρηγορητίσσης ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Τοποτηρητής Μητροπολίτης πρώην Άρτης κ. Ιγνάτιος και ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης.

Ο νέος μας Ποιμενάρχης στην αντιφώνησή του, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την προσφώνηση και το καλωσόρισμα εκ μέρους όλων των Αρταίων και εν συνεχεία εν μέσω πομπής κατευθύνθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Στην έναρξη της τελετής Ενθρονίσεως, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, ανέγνωσε τη Συνοδική Εγκύκλιο και το Προεδρικό Διάταγμα περί της εκλογής του νέου Μητροπολίτου μας, ενώ στο κλείσιμο της τελετής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Άρτης κ. Ιγνάτιος στην προσφώνησή του ευχήθηκε στον νέο Μητροπολίτη να εργασθεί με πίστη στο Θεό και αγάπη στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας.

Ακολούθως, το λόγο στο βήμα έλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητος Άρτης κ. Βασίλειος Ψαθάς καλωσορίζοντας με τη σειρά του τον Σεβασμιώτατο και τέλος ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Θεολόγος Ντούβαλης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, εκπροσωπώντας τον κλήρο της Μητροπόλεως.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με τον Ενθρονιστήριο Λόγο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.

Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκροτήσεως κα. Όλγα Γεροβασίλη, την Αξιωματική Αντιπολίτευση ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Αγροτικής Αναπτύξεως και Τροφίμων κ. Γεώργιος Στύλιος, ενώ παρευρέθηκαν νυν και πρώην Βουλευτές των Περιφερειών Ηπείρου και Πελοποννήσου, η περιφερειακή και τοπική ηγεσία του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, Πρόεδροι τοπικών φορέων και συλλόγων και πλήθος αρτινού και αργολικού λαού.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Τετάρτη
24
Φεβρουαρίου
Πρώτη και δευτέρα εύρεσις τιμίας κεφαλής Προδρόμου
Copyright ©
Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Δημητρίου Άρτας