23.11.2016

Η πρώτη Θεία Λειτουργία του νέου Ποιμενάρχου μας στη Μητρόπολή μας

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, μία μέρα μετά την Ενθρόνισή του στον Επισκοπικό θρόνο της Μητροπόλεως Άρτης, προεξήρχε του πολυαρχιερατικού Συλλείτουργου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος.

Κατά την Εκκλησιαστική τάξη, την ώρα του Τρισάγιου Ύμνου, ο νέος Μητροπολίτης ανήλθε στο σύνθρονο επευφημούμενος Άξιος από τους συλλειτουργούντες Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς πρ.Άρτης κ. Ιγνάτιο, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, Βρεσθένης κ. Θεόκλητο, Κορίνθου κ. Διονύσιο, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, Ηλίου και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος νέος Ποιμενάρχης μας, ευχαρίστησε τους συλλειτουργούντες Αρχιερείς, ως και τον συμπροσευχόμενο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Χρυσόστομο, τους τοπικούς Άρχοντες, τον ευσεβή λαό της Άρτας, ιδιαίτερα δε τον Δήμαρχο Άργους κ. Καμπόσο και τους συμπατριώτες του από την Αργολίδα τους οποίους με συγκίνηση αποχωρίζεται σωματικά, όχι όμως και ψυχικά.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κατέθεσε δάφνινο στέφανο, έμπροσθεν του Ηρώου της πόλεως, αποδίδοντας τιμή στους πεσόντες αγωνιστές υπέρ της πίστεως και της πατρίδος.

Τέλος, στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού, δέχθηκε τις ευχές και τα σεβάσματα Κλήρου, Αρχόντων και λαού, υπό τους παραδοσιακούς ήχους της Παραδοσιακής Χορωδίας της Μητροπόλεως, ενώ είχε την δυνατότητα να ξεναγηθεί στους χώρους του Βιβλιοπωλείου και του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως που φιλοξενούνται στο Πνευματικό Κέντρο.

Κυριακή
28
Φεβρουαρίου
Κυριακή του Ασώτου, Βασιλείου ομολογητού, Προτερίου, Νέστορος μάρτυρος
Copyright ©
Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Δημητρίου Άρτας