Πνευματικό Κέντρο

Πνευματικό Κέντρο

Το Πνευματικό Κέντρο της ενορίας στεγάζεται σε ιδιόκτητο διατηρητέο παραδοσιακό οίκημα, στην οδό Σκουφά 91-93. Το κτήριο ανακαινίσθηκε πλήρως το έτος 1999, με μερίμνα του εφημερίου π. Βασιλείου Τρομπούκη (τότε προέδρου του Εκκλησιαστικού συμβουλίου).

Εντός του Πνευματικού Κέντρου, πραγματοποιούνται διαλέξεις, κύκλος μελέτης της Αγίας Γραφής καθώς και το κατώτερο κατηχητικό (Δημοτικό) σχολείο της ενορίας.

Επίσης συστεγάζεται το βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως, πλήρως ενημερωμένο με όλες τις εκδόσεις (παλαιότερες και πρόσφατες) βιβλίων εκκλησιαστικού, θεολογικού και μουσικού περιεχομένου, ψηφιακών δίσκων (CD-DVD) βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής καθώς και πλούσια συλλογή εκκλησιαστικών εικόνων και ειδών.

Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια απ' την έναρξη λειτουργίας του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου και του Βιβλιοπωλείου του Αγίου Δημητρίου.

Σ' αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύει η Ελλάδα και η Ορθοδοξία ολόκληρη, το Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου αποτελεί εδώ και 20 χρόνια έναν πνευματικό φάρο προσφοράς και ιεραποστολής στο κέντρο της Άρτας.

Με τη βοήθεια του Θεού, την ευλογία του Επισκόπου μας κ.κ. Καλλινίκου και τις ευχές όλων των πιστών Χριστιανών, θα συνεχιστεί το πνευματικό έργο που επιτελείται όλα αυτά τα χρόνια

Copyright ©
Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Δημητρίου Άρτας